Uffe Pettersson

Ledigt i dag!

Kategori: Allmänt

I dag tog jag ledigt och fixade bland annat kupefläkten i bilen. Har gruvat mej ett par dagar för man har ju hört vilket elände det brukar vara att byta sådana. Men jag kan säga att det var bland det lättaste jobb jag gjort på en bil någon gång! Fyra skruvar för att komma åt fläkten och sen fyra till för att få lös den. Jag har trott att jag skulle få stå på knä utanför bilen med överkroppen invriden under panelen inklämd mellan sätet och torpedväggen på ett sätt som ingen levande varelse är skapt att vridas...Men icke! Jag kunde sitta i sätet och skruva genom handskfacket.
 
 
Så nu kan man köra bilen utan is skrapan i ena handen! Så i morgon tar jag mej på jobbet på egen hand och behöver inte be min arbetskompis om lift till och från jobbet,men Lennart Tullner ska ha mycket tack för att han har hämtat upp mej dom här dagarna!
 
 
 
 
 

Passar på!

Kategori: Allmänt

Hej alla som läser den här bloggen!
Jag passar på att skriva lite nu när Ninnie sover och jag har datorn en stund!
 
Jaha vad har hänt sen sist då? Inte så mycket faktiskt,mer än att min kupefläkt i bilen har sagt god natt.
Men en ny är på väg och den kommer nog i dag, hoppas jag så att jag hinner byta den i helgen innan jag ska jobba igen nästa vecka,för då blir det inget bilskruvande!
Har jag berättat någon gång vad jag tycker om att skruva i bilen? För er som inte har hört det förut....JAG HATAR ATT SKRUVA I BILEN!!!!!
 
 
Nä det finns så mycket bättre saker att göra!
I kväll ska jag och gogumman bada bastu och det är en sån där sak som är betydligt bättre än att repa bilen...Men men vad ska en fattig gruvis göra när hans ekonomi inte räcker till att byta bil när den börjar gå sönder allt eftersom!
 
Sitter och funderar om jag ska byta ut mina trägolv,dom börjar vara slitna nu. Men jag har lite svårt att bestämma mej för vad jag vill ha för golv,det finns så mycket snygga alternativ!
 
Nåt sånt här i hallen och köket kanske!?
 
 
Och i vardagsrummet nåt sånt här!?
 
 
Det som får mej att tveka lite är att om jag börjar byta ut golven så måste jag nästan fortsätta med väggar och tak,annars kommer jag inte att vara nöjd!
Nåja det är ju ingen panik så vi får väl se vad som händer. Nu ska jag i alla fall hämta mer kaffe och sen väcka Linn och få iväg henne till skolan. Höres!!!
 
 
 

Hej igen!

Kategori: Allmänt

God dag mina vänner!
 
I dag är det en slö dag med så lite som möjligt att göra. Just nu ligger jag i soffan och slö tittar på tv...Vet inte ens vad jag tittar på för program! Funderar lite över framtiden och vad den har att erbjuda.
 
 
Tänk vad enkelt det hade varit om man visste lite av vad som kommer att hända. Och då menar jag inte i morgon eller om tre dagar för så pass mycket koll har jag på tillvaron,med risk för vissa överaskningar!
 
Så där ja nu är jag tillbaka vid datorn efter en liten hund promenad!...Ni märkte väl att jag var borta ett litet tag va? ;) Och vipps nu har jag ätit och diskat också!!!
Och vad händer när man har ätit och är proppmätt...Jo man blir sååå trött i ögat,kanske en liten,liten taktikvila!
 
 
Så får det bli...Så kan jag fortsätta med mina funderingar ett tag!
Hej hopp,så hörs vi!

Morsning!

Kategori: Allmänt

Jag börjar väl dagen som vanligt,med en kopp kaffe!
 
 
En sån här kaffe kokare/bryggare har jag suttit och funderat hur den fungerar.Men när jag tittade från början till slut fattade jag hur det gick till,finurlig grej det där!
 
I dag ska vi fira min dotters femton-års dag och det roliga med henne en dag som denna är att hon blir flera år yngre så fort det finns inslagna presenter i huset! "Pappa snälla,hyggliga,söta,rara pappa får jag öppna ett paket,bara ett,SNÄÄÄÄLLLLA!!!" Så lät det hela kvällen i går...Men hennes far (Jag alltså) är väldigt tuff och kunde motstå hennes charmiga försök att lura mej. Men det är klart hon försöker för hon har ju alltid lyckats när hon var liten! Nåja nu är klockan 07:30 och vanligtvis sover hon till minst kl 12:00 en lördag...Men idag kan jag nästan garantera att hon är uppe och vill ha presenter senast kl 09:00.
 
 
I dag blir det nog ingen vilostund på dan som det brukar bli när jag är ledig. Jag måste hinna röja lite hemma,handla och så ska jag försöka hinna med en loppis som min systers dotter och hennes far har i dag...Men vi får se vad jag hinner med!
 
Nä nu ska jag fylla på kaffe koppen och sen ta tag i en diskhög från i går kväll medan jag väntar på att resten av husets innvånare vaknar!
 

God morgon!

Kategori: Allmänt

Onsdag i dag och morgon kaffet smakar gudomligt!
 
 
Skjutsade gumman till jobbet för en stund sen och jag frös ganska ordentligt,det känns att det vita h-vetet är nära nu...Så i dag åker vinterdäcken på!
 
Jag brukar annars alltid dra ut på däckbytet varje år tills det blir panik och jag får köra en sväng på massa nysnö med dåliga sommardäck,men inte i år för jag har lämnat vintersulorna i min fars garage i våras,men nu vill han få plats med bilen där inne,så mina hjul måste ut och då åker dom på bilen!
Vad händer mer i dag då? Inte vet jag,har inga speciella planer och dagarna är ju rätt så oförutsägbara nu för tiden,så vi får väl se vad det blir.
 
Snart fyller min yngsta dotter 15 år och vad ger man en femton-åring?
Hennes önskelista ser ut ungefär så här:
Mobiltelefon 3500kr
Platt tv 3000kr
System kamera 5000kr
Nya möbler till hennes rum,samanlagt 10000kr
Hur ska en ensamstående 2-barns far fixa det här då?
 
 
Nåja listan är ju så klart längre än så och som tur är med fallande priser på önskningarna,så det årdnar nog sej he he!
Nä nu ska dottern i fråga väckas och köras till skolan...Och farsgubben ska ha en kopp kaffe till.
Vi får höras en annan dag!
 
 

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Då var man hemma igen efter en vecka i rimbo. Det var en trevlig vecka med strålande väder alla dagar utom den dagen som ALLA i rimbo ville ha bra väder...MARKNADS DAGEN!!!!
Mor och dotter skulle ju göra stora affärer på sina handarbeten,men vädret och knallkorken som plaserade ut platserna förstörde det!
 
 
Nåja nån liten krona blev det i alla fall!